2017-2018 Güz Yarıyılı Ders Seçimleri

Değerli e-MBA Programları Öğrencilerimiz,

e-MBA programları 2017-2018 Güz Yarıyılı ders seçimleri 11-15 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Aşağıdaki adımları izleyerek ders seçiminizi yapabilirsiniz.

2017-2018 Güz Yarıyılı dersleri 18 Eylül Pazartesi günü başlayacaktır.

Ders Seçimi

Bu dönem açılacak derslerin listesi ve haftalık ders programını bu bağlantıdan kontrol edebilirsiniz. http://emba.maltepe.edu.tr/tr/ders-programi
  • http://mubis.maltepe.edu.tr  sitesini tarayıcınızda açarak öğrenci numaranızı ve şifrenizi giriniz.
  • Öğrenci İşl. > Ders Seçme menüsünden derse seçim ekranına ulaşabilirsiniz.
  • Transkriptinize ulaşıp aldığınız dersleri ve ortalamanızı kontrol ediniz.
  • Araştırma Yöntemleri ve Mezuniyet Projesi dersi zorunlu ders olduğu için bu dersleri programı bitirmeden önce uygun olduğunu düşündüğünüz bir dönemde mutlaka almanız gerekmektedir.
  • Seçmeli bölümünde alabileceğiniz seçmeli dersler listelenecektir.
  • Dersin adının yanında bulunan Şubeyi al bağlantısına tıkladıktan sonra seçtiğiniz ders Alınan Dersler bölümünde görüntülenecektir.
  • Şube kontenjanı 50 kişi olup kontenjanı 0 yazan derslerin kontenjanları dolduğundan alamayacaksınız.
  • Seçtiğiniz dersi bırakmak istediğinizde Şubeyi Bırak düğmesine tıklayabilirsiniz.
  • Alınan dersler bölümünü kontrol ettikten sonra Ders Seçimini Onayla düğmesine tıklayarak ders seçiminizi onaylayınız.
  • Ortalama sorunu yaşayanlar F, DD, DC ve CC olan derslerini tekrar edebilirler. Bu konu ile ilgili olarak Arş. Gör. Esra Yavaş esrayavas@maltepe.edu.tr (0216 626 10 50 / 2415) ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Bir dönemde en fazla 5 ders (15 Kredi) seçilebilir.  Bitirme durumundaki öğrenciler 5 ders ile beraber mezuniyet projesi dersini seçebilirler.
  • Mezuniyet için en az 2,50 ortalamaya sahip olmanız ve mezuniyet projesini başarı ile tamamlamanız gerekmektedir.

Mezuniyet Projesi

Bitirme durumundaki öğrencilerimizden Mezuniyet Projesine  (Graduation Project) kayıt olanlara danışman ataması çalıştıkları sektöre ve projeyi yapmak istedikleri alana göre yapılacak ve e-posta ile bilgi verilecektir.   Mezuniyet Projesi (Graduation Project) dersleri kredisizdir, ortalamaya katılmazlar ve BI (Başarılı), ve ya BZ (Başarısız) olarak değerlendirilirler. Mezuniyet Projesi danışmanlarıyla ilgili bilgi ders seçimleri tamamlandıktan öğrenci e-posta adreslerinize gönderilecektir. Sizlerden gelen mezuniyet projesi çalışma alanları ve varsa danışman tercihleriniz değerlendirildikten sonra çalışmak istediğiniz alana uygun bir danışman atanacaktır. Danışman tercihinizin danışmanın müsait olmaması ya da alan dışı olması durumunda uygun bir danışman atanacaktır.

Mezuniyet projesi dersi danışmanınızla beraber hazırlayacağınız tez kadar kapsamlı olmayan ancak yazımı ve araştırma kuralları açısından benzerlik taşıyan size özgü bir akademik çalışmadır. Dönem sonunda danışmanınızın onaylaması ve sizinde cilt ve CD siyle beraber enstitüye teslim etmeniz gerekmektedir. Canlı ders yoktur, danışmanla e-posta ve telefon ile çalışmalar yürütülmektedir. Mezuniyet projesi hazırlama dersi mezuniyet için gereklidir, Mezuniyet projesiyle beraber alınabilir. Bitirme projesi genel bilgilendirme sayfasını aşağıdaki bağlantıdan inceleyerek süreç hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. http://emba.maltepe.edu.tr/tr/mezuniyet-projesi Proje faaliyet takvimi ve teslim tarihi kısa süre içerisinde güncellenecektir.

Ödeme

Programda 4 dönemi dolduran öğrencilerimiz aşağıda belirtilen dönem ücretlerini ödeyerek ders seçimi yapabilirler. Ödeme işlemi için emba@maltepe.edu.tr adresine e-posta göndermeniz gerekmektedir.

Türkçe e-MBA programı için 1.210 TL dönem ücreti, İngilizce e-MBA programı için 1.265 TL dönem ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Peşin ödemelerde (Havale-EFT) %5'lik bir indirim uygulanmaktadır.
Not: Programda 4 dönemi doldurmamış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemi yapmasına gerek yoktur. Bu öğrencilerimiz 11-15 Eylül tarihleri arasında ders seçimi yapacaklardır. Yeni yönetmelik gereği 2016-2017 Güz dönemi tüm öğrencilerimizin ilk dönemi olarak sayılmak şartıyla 3 dönemlik öğrenim hakları bulunmaktadır. Daha eski kayıtlı 4 dönemi doldurmuş öğrenciler dönem uzatma ücreti ödeyerek programda son kez dönem uzatabilirler. 2017-2018 Güz dönemi son dönem olacağından mezun olmak için gerekli olan ders sayısı ve ortalama dikkate alınarak karar verilmesi gerekmektedir. Bir dönemde en fazla 5 ders ve mezuniyet projesi dersi alınabilir.

Yeni Yönetmelik

20.04.2016 tarihinden önce bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt olmuş olan öğrencilerin, 20.04.2016 tarihine kadar programda geçirdikleri süre dikkate alınmaksızın, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı birinci yarıyılları olarak kabul edilir.

Söz konusu yönetmelik maddesi gereğince tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı öğrencilerin tüm derslerini ve mezuniyet projelerini başarıyla tamamlayarak programı bitirebilmeleri için azami süreleri 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz yarıyıl sonudur. Programı verilen sürede tamamlayamayan öğrencilerin kayıtları silinir.

Uzaktan Eğitim Birimi dahili 2626  muzeb@maltepe.edu.tr
Sosyal Bilimler Enstitüsü dahili 2592 / 2595  sbe@maltepe.edu.tr